Troškintos vištienos kepenėlės su daržovėmis ir kvapnia kokosų grietinėle

Aromatingas vištienos kepenėlių troškinys su daržovėmis ir kokosų grietinėle.

Ingredientai:

  • 400 g vištienos kepenėlių

  • 1 svogūnas

  • 1 saliero lapkotis

  • 2 morkos

  • 2 šakelės čiobrelių arba žiupsnelis džiovintų

  • 1 šaukštelis kmynų

  • 1 šaukštelis garstyčių miltelių

  • 1 šaukštas pomidorų pastos

  • 200 ml kokosų grietinėlės

  • 7 pievagrybiai

  • 1 nedidelė cukinija

  • Nedidelis šlakelis citrinos sulčių

Gamybos technologija:

Svogūną ir saliero lapkotį smulkiai supjaustome, suberiame į keptuvę su šaukštu alyvuogių aliejaus ir lėtai kepiname, kol suminkštėja. Kai svogūnas tampa skaidrus, dedame kubeliais supjaustytas morkas ir trumpai pakepiname, kad atsiskleistų jų saldumas. Tuomet įmaišome pomidorų pastą, suberiame kmynus, čiobrelius, garstyčių miltelius ir pagardiname druska. Įdedame nuplautas vištienos kepenėles ir apkepame jas iš visų pusių apie 5–7 minutes, kol šiek tiek apskrunda. Supilame kokosų grietinėlę, įdedame juodos duonos riekę, kad padažas sutirštėtų, ir viską gerai išmaišome. Troškiname ant silpnos ugnies tol, kol kepenėlės tampa minkštos, o daržovės susijungia į kreminį padažą. Pabaigoje patiekalą apšlakstome citrinos sultimis, dar kartą išmaišome ir patiekiame šiltą.