Ingredientai:
-
Šaldytos menkės nugarėlės – 148 g
-
Kalafiorai – 25 g
-
Morkos – 15 g
-
Cukinijos – 15 g
-
Moliūgai – 15 g
-
Svogūnai – 6 g
-
Žirnių miltai – 4 g
-
Migdolų pienas – 6 g
-
Kokosų aliejus – 10 g
-
Augalinis aliejus kepimui – 6 g
Gaminimas:
-
Atlantinės menkės filė gabalėlius sudėti į stiklinį indą.
-
Ant viršaus sluoksniuoti šviežias pasmulkintas daržoves (kalafiorus, brokolius, papriką, cukiniją, morkas, tuščiavidurius mėgiamus žalumynus).
-
Įdėti susmulkinto svogūno, česnako, druskos, smulkintų bazilikų, petražolių, krapų; užpilti alyvuogių aliejumi.
-
Užpilui paruošti alyvuogių aliejų sumaišyti su žirnių miltais ir migdolų pienu.
-
Viską išmaišyti, užpilti ant daržovių ir žuvies sluoksnių.
-
Pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 220 °C, kepti apie 40 min.
-
Patiekti tiesiai iš orkaitės, uždengus folija ir leisti šiek tiek atvėsti.