Žuvies troškinys „Žuljenas“

Įraše dalinamės gardaus ir sveiko žuvies troškinio „Žuljenas“ receptu, kuris nustebins savo lengvumu ir aromatingu skoniu.

Ingredientai:

  • Šaldytos menkės nugarėlės – 148 g

  • Kalafiorai – 25 g

  • Morkos – 15 g

  • Cukinijos – 15 g

  • Moliūgai – 15 g

  • Svogūnai – 6 g

  • Žirnių miltai – 4 g

  • Migdolų pienas – 6 g

  • Kokosų aliejus – 10 g

  • Augalinis aliejus kepimui – 6 g

Gaminimas:

  1. Atlantinės menkės filė gabalėlius sudėti į stiklinį indą.

  2. Ant viršaus sluoksniuoti šviežias pasmulkintas daržoves (kalafiorus, brokolius, papriką, cukiniją, morkas, tuščiavidurius mėgiamus žalumynus).

  3. Įdėti susmulkinto svogūno, česnako, druskos, smulkintų bazilikų, petražolių, krapų; užpilti alyvuogių aliejumi.

  4. Užpilui paruošti alyvuogių aliejų sumaišyti su žirnių miltais ir migdolų pienu.

  5. Viską išmaišyti, užpilti ant daržovių ir žuvies sluoksnių.

  6. Pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 220 °C, kepti apie 40 min.

  7. Patiekti tiesiai iš orkaitės, uždengus folija ir leisti šiek tiek atvėsti.