Sultingi kalakutienos maltinukai su morkomis, česnaku ir žolelėmis

Kaip pasigaminti sultingus ir sveikesnius kalakutienos maltinukus, kurie tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai:

  • 0,5 kg kalakutienos krūtinėlės faršo

  • 1 morka

  • 1 kiaušinis

  • 1 svogūnas

  • 2 skiltelės česnako

  • 1 v.š. baltojo gysločio luobelių

  • Alyvuogių aliejus kepimui

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

Gamybos eiga:

Svogūną susmulkinti ir ant alyvuogių aliejaus pakepinti, tada sudėti tarkuotą morką, sukapotą česnaką ir dar šiek tiek pakepinti. 

Sumalti mėsą jei turime nemaltą, gautą masę gerai išmaišyti su kiaušiniu, druska, pipirais bei luobelėmis. Suformuoti kotletukus, juos dėti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepti iki gražios spalvos. 

Darome mažus mėsos kamuoliukus, juos dedame į orkaitę ir kepame 180 °C temperatūroje 20–30 minučių.