Trapūs ir purūs ČIRVINIAI blyna

Čirviniai blynai – tai širdelės formos, traškūs išorėje ir minkšti viduje desertai, kvepiantys vaikystės jaukumu.

Gaminimas:

Ingredientai:

  • 4–5 kiaušiniai

  • 2 dideli šaukštai klevų sirupo

  • 150 g avižų miltų

  • 1 vanilės ankšties sėklyčių

  • 150–200 g ožkos pieno

  • Sviesto

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelio druskos

  1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir atskirai išplakite su klevų sirupu. Įberkite druskos.

  2. Į dubenį suberkite avižų miltus, vanilės sėklytes, supilkite trynius, lydytą ožkos pieno sviestą ir viską maišykite.

  3. Įtarkuokite citrinos žievelės.

  4. Maišant supilkite kiaušinių baltymus. Jei tešla atrodo per skysta, įberkite daugiau avižų miltų.

  5. Keptuvę patepkite aliejumi ir pilkite tešlą. Jei norisi, galima su tryniais įdėti sublenduotus kelis gerai sunokusius bananus.